Oct 30, 2011

awek negeri mana paling lawa??

 
gua rasa kedah kot..tengok org kedah lawa-lawa.. dowang kulit banyak kulit langsat.. kowang lak?.
tapi gua pelik org2 tua pesan kalau nak wat bini jangan amik negeri kelantan dan nogori?ex gf gua dulu banyak belah2 kedah..hahaha.."kenangan2".


why bebeh? orang kata la..bukan aku kata beb..if kawen dgn 2 belah negeri ini..
mungkin harta kita akan dowang "konker" ..lagi 1 "queen control?..ye ek?..lagi 1 adat pepatih yg banyak berlainan..lebih kepada belah perempuan..so laki kene bawak duit hantaran byk2...betul ke? ye ke?
orang kelantan mmg la lawa..coz dekat ngn siam..lg2.. masa dowang kecik2..suke mkn pulut beras..
nak kulit cerah..dgr2 kata lagi belah area "pasir mas" kelantan...org kata.."gudang awek2 lawa nak wat stok bini"
 
le caye ker?...may b andaian dan pengalaman2 lepas..gua cube kupas..haha..may b bagi gua.. tak semua macam tue kot..jodoh kite pun xtaw dari mane?may be dari singapore?brunei? indon ker? silap2 nepal ke..pergh..(mintak dijauhkan).. 


p/s: cepat2! awek nogori mano plg c0mel? suggest kat gua..

71 comments:

Amna.Qadeeja said...

terengganu. eh? ahahaha

kecantikan xkekal lamala hehe

noraauliyya said...

perak ! haha

si robot comel said...

wa suggest ipoh mali tarak sombong,hehe

~Nana BamBam~ said...

x semua...huhu..kadang ngeri lain pon ada yang kikis harta...

N@SIQUE said...

penang kot anak mami tanjung...hahaha


Selamat Tinggal Dunia ©: Awek Kelate Comei Kan?

Aweyn said...

betol la tu. belah2 utara mmg byk yg cunnnnnnn. t'utama kt penang & langkawi :P

MiaJie said...

Mia org Kelantan..hahaa tp mia pny kulit jitam manis walaupun mak Mia orang Melayu Siam..& it is true,orang Pasir Mas cantek2 n hensem2..

Hafzan Sarah said...

setakat yg aku jumpa..awek2 pasir mas memang lawa2

Adylia Qarissa said...

`tidak dinafikan ore klate memang comey lotey... kalau yang kulit hitam manis pon tetap comey..

tak lawa tak pe asalkan manisnya ada :)

jangan cepat melatah memilih isteri mana2 negeri, kang yang tak suka negeri tu yang dapat...heheeee

adwafarahin said...

awek negeri perak! hahaha :P

Umie Artoqiemie said...

sarawak la awekk lawa.. hahaha..kelantan byk garang ma..

aimi said...

johor weh..... ahahhaha

hihihih.... susah nk kome weh.. kng kne hentam pula lau nk komen lbh2 :)

Ayie a.k.a Nyei said...

aku tak sure ar..skang mende tu takleh pakai sangat..kalau ko gi kelantan pun, minah kelantan dah pindah kl..ko datang kl, sume jenis ade..bukan true kl pun..haa so dimana saja anda berada, ada la pempuan cun..ahaha

IMANSHAH said...

kelantan bro

Peah Glemer said...

gua orang kedah, amacam? HAHA

FarHANa aZwA said...

srwk bnyk cantik.. :)

Cik Aish said...

i org nogori...i okay..hahaha

khairul akmal bin azman said...


amna: tganu comel lotey gak kan.


liyya: perak? which area?


robot: yes2!


nana: tul gak.2 just pesan org dulu2 jew.


nasiq: penang? awek cam mix pun byk kn?



aweyn: aah..yuyu zulaika pun langkawi mali.



mia: org kelantan comel2.


hafzan: gudang awek kan?



umie: yeke...hidup kitak!



aimi: komen jew..sape brani hentam?
brader kay back up belakang.hehe.



ayie: jnji ayat kene p0wer.hehehe



iman: ye ke?


peah: ok gak! ex gua pun ramai kedah


farhana: sarawak ek? cam ok gak.ramai mix

khairul akmal bin azman said...


aish: mmg lawo..
tgk la blogger fatin liyana
dari n9
terbaik

asfira aminuddin said...

kalo nak cari bini, cari yang cantik luar dan dalam. kan baru masyuk! haha.

awek yang paling sempoi mestilah awek awek kampung i, perak! haha. :)

khairul akmal bin azman said...


asfira: perak belah mane comel.
ipoh?

cik Kartun said...

j0doh tu d tgn-Nya..
lagi yg kita xnak uh..kita benci uh..tu yang kita dapat nnti huhuhu

QasehCinta said...

QC bangga jdk org nogori....^_^
adat pepatih dah x ikut sbb bertentangan ngan agama islam...

syahirooAhmad said...

secara jujur.. aku rasa Johor kot.. :P

khairul akmal bin azman said...


cik kartun: mmg cm2 la.so jgn benci2 der


qaseh cinta: org nogori!



syahiroo: johor cam mix skit kan..n sexy2.


Lea Isnawi said...

AWek Ganu comel2 jugak!

ahaaaahah

khairul akmal bin azman said...


lea: nanananna ganu kite!

anamizu said...

ni aku awek dari PERAK ni kay..
konfem cun jugak nih..kehkehkeh =P




luv,
cik ana

khairul akmal bin azman said...

ana: amboi promote diri nmpk.
hehe

Cik Jannah said...

hahaha.laki kelantan pemalas. hehe

ekin.. said...

sume awek comel2..yg plg comel xtau..benda tuh subjektif..:D

ekin.. said...

sume awek comel2..yg plg comel xtau..benda tuh subjektif..:D

Miss Eja said...

wah.. terbaik lh entry kali ni ek.. huhuh.. bgi eja SEMUA 14 ngri ni sme je kot semua lawa2.. lawa MUKE jan pilih sgt beb.. :D pilih cntik muka die sebb IMAN die..huhuuh... orang sabah ba yang lawa2.. muka pun alah2 KOREA g2..wakakaka.. xde r.. grau je.. :D semua lawa r kay.. :)

Norlida Ramli said...

awek dr KEDAH lawa!yeah setuju wlupun aku x lawa sj nk mencelah jugak.haha

org tua2 kata jgn memilih sgt,xnk awek ngeri klntan & n9 kn?last2 nnt kay dapat awek negeri tu!hahaahaha

cha zainol said...

i am kedahan :) hahaha.

♥Aien Najwa♥ said...

kecantikan tak kekal lame la geng.. ape yg penting sumer same jer huhu.. hati dan perasaan seorang laki tu utk memilih.. if hati & prasaan tbe2 dekat gadis negeri n kelantan, ckp ape pown xgune kaaaannn..(^____~)..

Fara E's said...

korea , haha

Asrul "iLham" Sany said...

aku pun tak paham nape anti sgt kat Kelantan...

sedangkan Kelantan penuh ngan jambu cam aku pe? ada kaitan ke? hahahahaha

p/s : Ada wat contest dalam my blog, sile join kalau free

YOUsoF said...

Awek negeri mana paling lawa?

Sudah tentulah awek negeri...

YOUsoF said...

;D


Maksud kau "kulit langsat" tu kuning langsat kan bro? hehe

Hanie_Dew said...

sabah and sarawak?

Warna Warni Kehidupan said...

semua negeri cantek ape..

Finaz Jaafar said...

gwa tak tau..hahaha..semua cantik

khairul akmal bin azman said...


tq semua yg tgl komen!
kowang mmg terbaik wok

ayuni rosli said...

owh ye ke? saya org kedah. tapi kan sll org ckp awek kelantan lg cun. nape tanye? tgh mencari?? haha

Ratu Lissa said...

Kelantan :) ye ke kawen dgn org nogori, nnt kena kontrol? mak sy org nogori tp tak pun kontrol ayah saya, hehe.. sy pun org negeri jugak!

N A T A S Y A ツ said...

orang negeri-9 memang ! dorang kan kekalkan adat perpatih.

perempuan di utamakan :D

kelatan lak, tak tau la. ibu tasya pon pesan jgn pilih orang sane. katenye, dorang tu 'lain sikit' ^^

ILA HonEyBuNNy said...

me org kedah...hehhehe

ya.mmg awek2 pasir mas lawa2..kwn2 ramai org pasir mas....cun2..

khairul akmal bin azman said...


yuni: org kedah ke? taste gua tue..hehe..


lissa: bagus nye lisa..untung sape dpt lisa ni


natasya: pergh..ye ke..x nak cari org situ la.



ila: org kedah lg lawa kan2.

khairul akmal bin azman said...


yuni: org kedah ke? taste gua tue..hehe..


lissa: bagus nye lisa..untung sape dpt lisa ni


natasya: pergh..ye ke..x nak cari org situ la.



ila: org kedah lg lawa kan2.

Nurnajwa KZ said...

Ok fine, takde sape nk kawin dgn kte sbb kte ank nogori *muka sedih*


Haha, tak ksah pon :D

syakey said...

kesian klantan dgn negeri. hahaha

tp seyeslahh, dh nampak dgn batang hidung snirik, bukan takat pasal harta ja tapi errrr...

takpalah,kalau dh jodoh,dugaan ntok ko la tu. huhu

Opieneon said...

ikot org gak aku rasa, haha
kau byg kn kalo ppuan tu kuat imannya, kuat agama, mstilah dia xqueen control laki dia
apa2 pun mmg sama pendapat ngan aku la haha :)

Azham Vsvc said...

Kay, aku ada darah Kelantan so aku hemsem tak? hahahahaha

Aku rasa mana2 negeri pun ada kelebihannya....gadis2 Utara berkulit lebih gelap (pandangan mata kasar aku la), gadis Pantai Timur banyak yang cerah2 sikit....tp hati budi yg penting....kalau dalaman teruk tak elok gak tu...

ika kaisa said...

hurmmmm :')

Cik Nathrah said...

mak aku pon tak suka org klntan n nogori. haha

Anonymous said...

Sy org kedah...tngal di sabah dh lama...semua negari di malaysia ni sy dh jelajah...bg sy wek sabah mmg the best...sbb katt sini bnyak etnik and bnyak kacukan...ramai org semenanjung tngal sini and kawin ngan org sini...

Anonymous said...

Lgi satu sy nak tmbah..semangat 1 malaysia di sabah mmg kuat...tak kisah la agama apa semua boleh kapel....etnik yg aku suka sini sino kadazan atau cina campur kadazan...mmg umphhhh

Anonymous said...

Fuck you king im kedah hahahaha

Anonymous said...

Klate laa comayyy....putihhh2...muka sedap tgk

Anonymous said...

Perak , perak ! (;

Anonymous said...

Kikis harta?? Takdop laa.. sye org baik..

Anonymous said...

Memey oghe kelate comey! Xdop duk konker harta ore lain pom.. xnakla kita, kita cari sendiri harta kita,, bye

Anonymous said...

xnk org klate sudah lah, mcm lah org klate ni kemaruk sgt nk khwin dgn org luar nun...org yg ckp org klate suka kikis dan jahat mmg anti sgt2 dgn org klate...kite org klate x mintak pom kau org luar suka n minat kitorg..dh terbukti org klate manis2..tu sbb org luar jeles...piirah...

Anonymous said...

kite org klate x perlu kikis harta org lain, kite ppuan klate pandai cari harta dn duit sendiri..sedap2 mulut dia je ckp ppuan klate suka kikis...dh awk suka ppuan kedah g carilah sana, nape nk ckp ppuan klate mcm tu..sye mmg anti tau ckp kite ppuan klate camtu, padahal awk x kenal ati budi org klate lg, tp ckp bukan2..puiiih..

Anonymous said...

cik nathrah, kami ore klate pom x suka ko dgn mak ko...ko ingat kami ore klate suko ko, pakai je tdung tp mulut mcm puaka...

Anonymous said...

ala ppuan negeri lain lg teruk dr ppuan klate, at least ppuan klate ni pandai berdikari sendiri, pandai berniaga, comel lote...nk ckp yg suka kikis dan control tu, ppuan negeri lain pom berlambak..kakak ipar aku negeri melaka, suka sgt control suami..hmm ya lah suami dia kan hensem, negeri klate lah katekan..x ckup control, bwt musuh plok dgn mak dan adik beradik suami dia...pe punya org mcm ni...klau tau ppuan luar mcm ni, x ingin aku bwt kakak ipar..baik ambik negeri klate..ramai yg cantik, hati baik, lemah lembut...peace no war..

Anonymous said...

Semoga ko kawen dgn org n9@klate.. Aminn..

Anonymous said...

Cantik atau tak tu bkn kriteria utama nak dijadikan calon
istri@awek.. Budi bahasa iman tu ptut diutamakan. Cantik ni tak tahan lama. Slap2 dpt high mantainece bru padan muka. N9 ke klate ke apa msalahnya. Jgn pilih ikut nafsu. Tp pilih ikut iman. N9 ikut adat perpatih pun bagus jgk sbb laki ni kalo bt perangai sok2 cerai, dia yg kne kuar umh sehelai sepinggang, bkn bini yg kuar. Adat yg lbh memihak kpd org ppuan agar tak dianiaya. Jgn sskli jgk bt hal dgn org n9, silap2 sok kne komat jolobu tekau!

shazni azhar said...

Tak semua

shazni azhar said...

Tak semua