Oct 9, 2011

ada orang kata cinta.....?


status updated: tunggu kul 5 ptg ni perjumpaan dgn dak2 junior pasal nak anjur program bersama.. nak update blog jap..jum kite layan zasss!

  • ada org kata cinta indah..bagai romeo n juliet ...
  • ada org kata cinta itu buta...
  • ada org kata cinta pada Ilahi lg penting..
  • ada org kata cinta? apa ada dengan cinta?
  • ada org kata cinta? perlu ker cinta?
  • ada org kata cinta? sampai mandi pun x basah?
cinta-cinta jugak..ada lagi ker cinta suci mase kini?..cinta harta? rupa? nafsu? btter kowang  pilih imanya.. dulu pun gua putus cinta.."ada apa dengan cinta! perit gua mau tanggung...".."oh! cinta mmg buta!"..(dulu la yer).. adat bercinta la kan..ada org cakap cinta sebelum kahwin...psgn kite kentut pun kata wangi..klw da kawen... wangi ntah ke mane...haha.. so nak sgt bercinta kan..rase la nikmatnye.. hahahah..


lagi pun kepada yang  berani la bercinta ...cinta di balas ke x...xde hal..jnji da cuba utk dapatkannya kan..cinta..cinta.... bermain cinta kalaw gumbira..mcm di awang-awangan...tpi bile cinta dalam duka.. gantung diri pun da..dalam cinta kena relax la..ade! ade la.. xde! xdela jodoh ..pegang tue sudah! mak bapak kan der lagi..hihi
so cintakan lah yg Esa..baru sesama insan k...ehehhe..




p/s: try wat entry jiwa2 lak..haha.. poyoness kan..:)

44 comments:

Fara E's said...

ada org kata cinta itu subjek yg sgt susah , mengalahkan add math ! haha ;p

..cik gugu.. said...

mmg poyoness.. hahaha~

HoneyMadu said...

hehe. cinta mmg boleh bg manusia giler. senyum sorang2, nangis sorang2. tp mgajar kita lebih matang.Tp time bercinta tu jgn la ikut sgt perasaan. Ikut perasaan yg baik2 je. Yg jahat kita jgn ikut. :)

Cik Purple Pinkypuff said...

LOVE is like a mountain.. hard 2 climb, but if u get da top, da view is beautiful.. :)

EZAN IDMA said...

tak jumpe2 lagi cinta kat dunia ni haha

Cikewi said...

comel la gambar yg ko letak tu. filem indon ke?

hehe

chemay said...

cinta Allah dulu dari cinta yang lain,
then insyaallah cinta yang seterusnya Allah akan jaga.
:)

nuruashia ♥ said...

mama sy ckp kalo xbcnte pon xmty ahahah~

Peah Glemer said...

cinta buat aku serik wehhh

Run Away said...

kata Sy...cinta tu sedap mcm mum kepci tau...hek....;d

Aweyn said...

nak bcinta lepas kahwin la..

lalalalala~

anamizu said...

laura kiut :P




luv,
cik ana

Paris Lipton said...

ewahhhh cinta ni subjektif dik...cintalah pada yg Esa itu pasti...

adwafarahin said...

nak cinta cinta dri sendri dlu bru bole cinta org lain

Azham Vosovic said...

hahha, lepas ni mesti kau mengorat budak junior kan? hehehehe

asfira aminuddin said...

cinta pada manusia ni susah weyh! sbb ia boleh berubah ubah. pastu dok sakit hati. hehe.

Cinta pada Allah bwat selama lamanya :)

ILA HonEyBuNNy said...

baiklah ustaz...

cinta Allah dulu..baru cinta org lain eh....hehe..

cinta anugerah terindah dari Allah..;)

Lieyly ︱ Alia said...

xpyh cinta lg bgus kot...ahahah !

Jue said...

Amboi jumpa dak junior. Kalau jumpa yg pompuan, time baik utk usha hohoho
Cinta itu indah wor, kalau la dpt bterusan..kalau...

.hanya ika. said...

: ouhh .. nasib baik.. ai x bercinta... :D

#cinta pada yg bukan muhrim buat ku sangat menyakitkan hati .. *sobsob

mr.syazwan said...

suke bercinta!

suke tgk org bercinta!

ko mesti selalu bercinta kan?

=_=

♥ norlida ramli ♥ said...

cinta 2 subjektif..sume berbeza setiap individu..ape yg penting cara kita terima,express,nilai & menghargai cinta 2 sendiri..

cinta pada yg Esa & cinta sesama manusia yg tulus pasti akan hadir :)

Diary oF Mine said...

cheh... entry jiwang nampak...? :P
cinta yang maha Esa cinta hakiki...

:.—¤÷('[¤*F.a.n.a*¤]')÷¤—- said...

cinta sekarang kena hati2..bnyak mainan cintan je skang..sume cinta fotokopi..:p

YOUsoF said...

Bila kita dah betul dapat cinta Ilahi, insyaAllah tak payah pening² lagi nak fikir pasal cinta duniawi ni.




Haha enty jiwa² sekali sekali pun ok aja! ;D



Makin ngetop la blog kau! Well done bro!

iKhRam said...

poyo?? mmg poyo.. hahaha !!
gurau2 jer k?

cina oh cinta
makin cinta makin indah..

cinta suci adalah cinta yg tanpa dicemari noda dan dosa..
tu jer pendapat dari saya..
yg sekali gagal, serik bercinta.. hahaha

niesa said...

cinta tak buta manusia yg buta menilai cinta

cha zainol said...

cinta. aku penah cakap kan kat belog aku. kita tak tahu macam mana nak describe tapi kita tahu kita rasa itu cinta.

teha said...

yeah ! cinta dengan DIA jee kekal selama nye :)

lemongrassbeam said...

cinta tu perlu. sume benda kene ade cinta baru meriah. hihihih ;p

Hanie_Dew said...

tu angau kalau sampai mandi tak bsah. ee.dating tak mandi le tew.

cinta biar berpada pada. kang tereksaited putus merana tak sudah.

eh apsal lately ramai blogger suke bermadah. aku pun terikut sama. ish.

amna said...

huhuhu. cinta itu penting!
cinta mesti ada batas!
cinta mestilah kena pada tempat dan orangnya!

aleen aiden said...

cinta ni subjektif.payah dtafsirkan,dan rasanya xkan ada yg boleh skor perfect 10! :)

Bluewendy said...

lumrah manusia untuk bercinta..lalalala..=)

qlah said...

Cinta padaNYA :)

aiNa yaZiD said...

cinta laura pun ada~!! suka tgk dia. cunnn tu. huhuhu..

setuju2.. adat bercinta ada pasang surut. kalau putus anggap saja dia bukan yang terbaik dan tak layak untuk kita..heeeheee. (^__^)

semoga kay di pertemukan dengan cinta yang sebenar.

Cik Jannah said...

selain cinta boleh tak? hehe

YOUsoF said...

*Sinetron ni macam cool je.

aQimie Ceplos said...

fara: admath celah gigi gua je lah ;) HAAHAA!!



poyoNESS:
org kate cinte tu pengorbanan.
tu pasal kadang2 mahkote pon kene korban. HAK3x ;D

khairul akmal bin azman said...

*tq all nice / sweet comment here..."

nasha sanza said...

semuanya betul!!maklumat yang bagus nie...hehehe..

khairul akmal bin azman said...

nasha: tq nasha! rase d hargai lak!

Eina Azlina said...

btl dh 2...=)

khairul akmal bin azman said...

eina: tq!
nice selendang! cam arabian !