Sep 7, 2011

perigi cari timba?..tak salah kan?


as salam..baru balik class..penat giler.. mood study pun x dtg lg..dalam pale still ingat cuti raya lg..hehe.
like usual just gua nak tulis sikit tajuk kat atas ni..kasi x berhabuk sgt blog gua ni..


firstly, gua rasa tak salah pun if perempuan yg cari lelaki yg dia minati..tak kisah lah even laki tue reject dia ker..tp gua "salute" atas keberanian dia.. bg laki lak..reject berpada-pada .jgn kowang "down" kan dia lak..jd "bestfwen" pun le kan.ape de hal..


kadang2 ada member perenmpuan gua cakap "eh..please la..girl cari laki?" aku cakap biala..dosa ker?. zaman moden ni.. semua org nak pasangan yang terbaik kan?so xde hal la..

dulu pun gua salu kene reject ngn perempuan gak..yerla tak cukup ciri2 laki idaman la katakan..jnji gua da luah..biar la cinta x berbalas pun kan..if gua x suke girl 2 pun..juz reject cara baik..jgn aibkan dia..kite manusia.."no body perfect". 

p/s: bape kali kowang mintak couple kene reject..gua ada dalam 20kali started zaman sekolah.??

46 comments:

..cik gugu.. said...

usha maen2 leh la.. tp lau usha yg siyes nak cple tu x kot ;)

farhana yusoff said...

Fuh banyak tu 20x. Ni mesti senang jatuh cinta ni

Jue said...

x slh perigi cari timba..bahi hint dulu..mn tau yg lelaki pun sbnrnya suka tp malu nak ckp =)

aku pun akn cuba sehabis baik utk reject cara baik =) tp msh ada gak xley trima rejection..urm

YOUsoF said...

Zaman sekolah aku tak sehebat kau.. Tapi zaman kolej pernah jugak la aku di reject di pertengahan jalan hahaha..

Hanie_Dew said...

betul la kan. kalau nak reject bia cara baik.tapi ada sesetengah orang tak dapat nak terima kegagalan tu yang susah. reject baik baik pon dia salah anggap.

ishiko said...

fuyohh.. sgt berani tuu..

adwafarahin said...

perhh klu pompuan yg buat mmg adwa salute sbb die sgt berani la cmtu

20 kali? xpe2 xdela byk sgt tu

khairul akmal azman said...

gugu: usha maen2 je ..ape brg..hehe...


farhana yusof: dlu la seng jatuh cinta..now x da..



jue: yg xle terime reject je..ignore je dia..



yusof: d pertengahan jalan ek.hehe..at least berani mncube kan..



hanie dew: manusia kan..cakap baik2 x nak dgr kata gak..hehe




ishiko: meme la..kay kan!

khairul akmal azman said...

adwa: aah..susah nak jmpe girl yg brani mencuba sekarang.

Izzaty Ishak said...

Zaty tak penah mintak kapel lagi. Kah kah kah. Alahai poyo je komen ni :D

Aweyn said...

kalo kay confess kt aweyn..aweyn x reject punye laa. haha. tade la. kidding :)

as for me..frasa 'perigi mencari timba' tu dulu2 ler.skrg x kesah ler llki ke ppuan yg approach dulu..

khairul akmal azman said...

izzaty: zati kan market..org yg salu mintak couple kat zati kan..?

khairul akmal azman said...

aweyn: amboi dia..hehe..
taw pun..kdg2 jgn ego sgt..nti melepas lak..

Izzaty Ishak said...

Err bukan market. Cuma perasaan yang tersimpan di hati tuh tak mampu diluah. At last, orang yang zaty admire tuh dah dikebas orang. Zaty ni cuak sikit nak approach lelaki.

Err, panjang pulak komen :|

khairul akmal azman said...

zati: komen byk2 pun xpe.hehe..
rilex la.kumbang bukan seekor la..

lyndaz said...

aku stuju!
haha
cari punya cari..rupa2nya memang dy pon ada hati..cma x reti nak move awal je..
warkahkahkah!

Hanie_Dew said...

zaman sekarang ni mana ade dah pompuan tunggu lelaki move on. nak tunggu agaknya kalau lelaki tu pemalu sampai tua la menunggu. tu kalau setia la nak laki tu jugak la.

khairul akmal azman said...

linda: laki 2 malu2 kucing kot..ahakz..hehe

Fara E's said...

entah , no komen , lalala , hahah

~ WafleCoKLAt ~ said...

btul2...agree with ur opinion... :)

khairul akmal azman said...

hanie dew: sape dapat awex cm ko..mmg up to date la..


fara: komen la..ape no no..sepak kang..hehe..



wafle: tq..ade hadiah x?

~ WafleCoKLAt ~ said...

ahahaha... ne haaaa ~~~> :)

Jue said...

ade la beb shoutbox..yg pakai facebook social plugin mcm dlm blog ko tu cuma aku ltk kat bwh setiap entry

nmpk sgt x scroll abis..nyampah! hahahaha

khairul akmal azman said...

wafle: mak ai..happy nmpak??



jue: ala..ingtkan c box ke..upe nye kai fb commnt..ish2..mane gua taw

Jue said...

hahaha tp skrg KAA (khairul akmal azman) dah taw kan =)

khairul akmal azman said...

jue: baik puan jue.wekkk!

syrupmasin said...

errr 20 kali??

qlah said...

lallala . setakat ni tak de lagi kowt :P

chemay said...

chemay tak pernah bagitau kat lelaki tuh yang chemay minat dia.
maluuu
:->

~ WafleCoKLAt ~ said...

ahahha...senyum kn 1 sedekah...

mr.syazwan said...

pernah perigi cari timba

tpi timba menolak ngan cara baik

;)

x slh kan

tpi kalau timba cr timba mcm mana??

hahahaha

MiszCoMoT said...

yupp! comot stujuuuu.... comot law suka org tu comot cakap teros ja..dia nak tak nak belakang kira..janji hati comot tenang...^_^

teha said...

mmg laa xsalah ! hehe

DAYANG. said...

no komen. :PP

Lieyly ︱ Alia said...

xsalah pon pompuan cari laki..cuma ramai yg xbiasa ..selalu laki yg tackle kan..tpi kalau pompuan suka laki tuh xslah..

woo kay , 20x dh ..bnyak2..alia xbnyak smpai cm tuh..ahaha !

masyiu said...

haha..pernah gak dlu kat matrik luah perasaan kat someone...bile ingt balik..malu koWt..huhu

ILA HonEyBuNNy said...

tak pernah lagi kena rejek...rejek org pernah la...heheheh

asfira aminuddin said...

err i takde keberanian nak pegi luahkan perasaan kat lelaki. if i minat pun, usha dr jauh je. haha, kolot gila!

Amna.Qadeeja said...

haha tipula kay 20x kehkehkeh

kalo kena reject mustahil leh kawan cam biase. tak leh kot hehe

aQimie Ceplos said...

haha.. terbaik.
tpkan bro.
kalau timbe tu da tolak perigi.
tp perigi mmg dasar perigi
tak paham bahase.
tak salah kan kalau tolak care kasar?
hehe.
no bady perfect c(:

Jue said...

Haha ye pakcik KAA =)

Sowy tpaksa komen kat komen box, hp x load ur fb chat box =(

Nur Salsabilla said...

ehemmmm. Setuju je! Tapi yg entry sy tu nak gelak sebab pmp tu punye cara sangat kelakar. Obvious. keh keh.

Btw, zaman berubah. Nice! ;)

khairul akmal azman said...

tq all komen beb!

Cik Purple Pinkypuff said...

betul tuh kay.. :) tak salah jgk pun klu pompuan yg stat dulu kan..:) jodoh tuh kan rezeki, kalau kita ndak usaha cari, dia ndak akan sampai..:) bha, jadi cp mau mengurat kay la ni kunu.. bole ka?? haha..:P

~SaL IjOu~ said...

cuma beberapa kali kwn laki mintak couple tp terpaksa reject bila dinilai dari byk sudut..tp iye, reject baik2..=)

blom penah mintak couple..betul x salah perigi cari timba..tp kite still berpegang pd prinsip kite xkan mulakan dulu..

sbb kite nak org yg syg kite..bukan kejar org yg kite je syg..& kite x setuju ayat yg mengatakan kalo x luah, nnt kite akan melepas..sbb kite percaya, kalau betul org tu milik kite, terpisah dengan lautan api sekalipun, dia akan tetap milik kite & kalau dia bukan milik kite, kite kejar dia mcmna sekalipun, die tetap bukan milik kite..~ ^^

cuma pendapat kite~ ^^

khairul akmal bin azman said...

cp: amboi..statement je situ lak.hehe..



sal: lain org lain style kan..cinta oh cinta...