Sep 23, 2011

lelaki kacak tak perlu da! now duit maa...


zaman da berubah..nak salahkan wanita materialistik pun tak leyh..coz dowang nak gak hidup terjamin.. tak kan nak kawen ngan "penganggur"..macam dowang kasi nafkah lak.hari ni gua x nak belah sape2..just gua nak bg opinion jela.


"pesan bapak gua"..: ko x yah nak gi salon2 ke pakai baju padini ke..branded ke..ko tgk abah..x encem pun..tp abah berkemampuan..tuk mak ko pilih abah"..lawak aku dgr..betul gak..dia pesan ko keje bagus2..kasi gaji mantap..kereta besar..mase tue  pompuan yang usha ko..meme la!


berhabis duit muke/pakaian hensem pun x gune da..kalaw bile bab meminang duit x cukup2..takut bakal mak mertua pun fade up..bukan main lame lagi mamat ni nak pinang anak aku..cari calon mertua lain..jang oh jang..melopas la ekau!haha..






p/s: big thank to jue n hanie... watkan header baru blog aku..terbaik la ko! nie aku kasi link n muke dia..

http://juestan.blogspot.com






60 comments:

Izzaty Ishak said...

Weeeewit!

Untunglah awek cun dua orang tolong buatkan header. :D


p/s ; "Money isn't everything, but everything needs money."

;)

khairul akmal bin azman said...

izzati: ok x header baru?
tq 1st komentar hari ni..ni much luv ni..

cik waniey hazwaniey said...

zaman sekarang semuanyer duit. huhu.

Izzaty Ishak said...

Oh sangat okay tau. Style lah! Pandai Jue and Hanie buatkan. Tak kasi hadiah kat dyorang? Hehe

Btw, smart lah blog hitam! :D

Asrul "iLham" Sany said...

owh, makin maskulin ko skunk...

rara pinkmafia said...

sokong kata bapak mu!heee

khairul akmal bin azman said...

cik wanie: taw xpe..duit kan keperluan hidup gak..


izzaty: tq2..nti kay bg kat dowang..
black? favr8 kaler kay aw.



asrul: mane de bro..gua biasa2 jew.



rara: tq..bagus de org stuju!

Cik Purple Pinkypuff said...

tol nih.. tapi mak cp salu pesan, "kalau nak cari suami, jangan pandang harta dia.. walau pun dia tinggal umah besar, tapi mak bapak dia yg punya harta, takda guna gak... cari je yg mampu bagi keselesaan dan kehendak kita..poket tak kosong, menjamin masa depan, cukup la.. hidup sederhana suda..:)"

p/s: kpd yg ada ciri2 di atas, sila kontek cp ye.. hahahaha..:P #gurau jek..#

khairul akmal bin azman said...

cp: cp pun kene jadi baik gak..salu nye..if laki 2 baik...pasangannya insya allah baik...
siap promote diri ek..hehe..mari2..cp single ladies lg..

Finaz Jaafar said...

ermm tak la pandang harta tapi nak la pastikan dia mampu tanggung makan mnum,tmpat tinggal..tak mewah takpe asal ada..nak tunggu mewah mmg tak kawen la..hahah..n kalau tak pndg hrta, nk mkn pe..?

khairul akmal bin azman said...

finaz: btl2..cari yg ada kan..kdg tgk psgn muda2 lg da cerai..tanye2..masalah kewangan x ckup..

Cik Purple Pinkypuff said...

insyaAllah.. sy berusaha jadi wanita yg baik.. fighting! :D

aziekz said...

oo..upenya ada 2 aweqs cun mengdecorate..tatarias..patut la..:)

apa2pun..jnji si dia sanggup bersusah,bersenang bersama2...
dan mencipta kebahagiaan bersama2... :)

YOUsoF said...

Kalau rupa je mantap tapi poket tak mantap, tu tak cukup menjamin..

Tapi jangan ingat rupa dan poket yang mantap boleh menjamin hidup bahagia kalau ilmu hidup tak cukup mantap..


Copy ayat Zaty,
Untunglah awek cun dua orang tolong buatkan header. hahah

Rtp Farra Arisha said...

ada betulnya kata2 ayah anda..hmmm :O
header baru eyh? cantik!

afifahpah said...

btol.skrg mmg pndang duit. muka rabak pon asal kan poket kembung, pmpuan keliling.

adwafarahin said...

sumpah adwa x pandang harta
besederhana lebey baik
asl die bole jg adwa,hormat parents adwa da cukup baik :)

Aweyn said...

takdok duit takleh la buat suami. kehkeh

nice new header ;p

asfira aminuddin said...

Bagi i, kalo lelaki tu mmg berharta tapi pemalas pun tak guna jugak. sbb tu i lg suka lelaki yg rajin belajar, rajin cari duit. baru boleh syg lebey. hehe.

Header mantap gitu :P

MN said...

kena kahwin jutawan lah kalau cenggini ea ?
confirm terjamin !
miahahahahahahaa :P

khairul akmal bin azman said...

cp: yes..fight for ur right!



azie: yes! cari psangan yg trime kite seadenye..tue penting kan2




usop: bagus ayat ko..lpe lak yg 1sy sekali agama dia yg penting..hehe...

amboi! ko ngn zati bahan aku ek..





farra: kata2 abah gua salu gua pegang!




afifah: jnji laki 2 le jamin kehidupan girl yg dicinta kan2..



adwa: adwa yg cari laki ada agama aw..



aweyn: 2 yg kay kene cari duit byk2 ni..tq..!azam baru..header baru..



asfira: nak laki hardworking la ni..



mn: kat dunia je terjamin? akhirat?

anamizu said...

smartnye header!
xde sape nk sponsor & buatkan header utk aku :(
















cik ana.

khairul akmal bin azman said...

ana: biase2 je..ana try cri blogger yg buat header.
ala..dlm 5 rgt je dowang charge

Jue said...

Nowadays mmg ada yg pdg fulus br rupa. Ada yg pdg rupa. Dan ada yg brupa tp xde fulus. Aku x mmilih sgt. Biarlah tgh2. Plg ptg, dr segi agama tjaga

Run Away said...

duit penting tau...myk duit..otomatik nampak kacak...;d

khairul akmal bin azman said...

jue: klw sume girl pk cm jue. best nyer.


run away: ye ker? nti kay cari duit byk2 ok.

Atiqah Wadiah said...

sy tgk hati..duet boleh dicari selow selow..tp hati yg ikhlas,sukar dicari..huhu..

Fara E's said...

no money , no talk

haha

lynda salim said...

well . everything is about money sekarang . girls pun tau pk masa depan mereka dan anak2 . rupa tak penting . but still jugak ada yang pilih kerana cinta ;p

mood : bila laaaa nak kawin ;p

Umie Artoqiemie said...

aku nak pitbull la senang haha..

perghhh jue & hani memang baik hati !!

khairul akmal bin azman said...

atiqah: hati ok gak..tp duit pun as sokongan nak bahagia kan.




fara: taw xpe..




lynda: komen yg kay suke!

khairul akmal bin azman said...

umie: amik je pitbull...dlm google imej byk.hehe..aah hanie n jue mmg terbaik

lynda salim said...

haha . even linda baru 19 taun . tapi perancangan untuk kawin pentinggg wehhhh ;p

Bluewendy said...

header yg chantek!!! setuju sgt! skang smua duit.. tak perlulah baju padini, soda,ape tuh smua.. yg penting mase nak minng, wit dah cukop..klu ase nak berpoya2 agi, tak yah nak serius bercinta.. haha!

Jue said...

Np la beb. Nsb baik ko suka. Risau gak kekalau ko x suke. Pas ko tuka bckground, br nmpk header tu. Sowy beb, xtau ko suka color blk =)

khairul akmal bin azman said...

lynda: zaman skrg lmbt2 karang x laku lak.



blue: zaman skunk berpoya tamat da..puas da..


jue: suke black sgt2 weyh..ramai ckp cntik header.tq jue

Jue said...

Wokeh. Nxt month ke bebila ko plan nak tuka bckground black blk, ko roger aku. Aku buat header baru =)roger awl dlm sminggu ke. 2-3 hr ke. Ko tau mn nak aku kan ;)

khairul akmal bin azman said...

jue: pape aku rodger ko as amin header n design blog aku..hehe

qlah said...

duit ? herm

yang sedang2 sudah...

=_='

iKhRam said...

idealogi seorang ayah yg sangat best, berkaliber dan sempoi..

khairul akmal bin azman said...

qlah: bgus qlah..
x demand.

khairul akmal bin azman said...

ikram: bapak gua mmg le masuk ayat2 dia.

teratai said...

ttg jodoh ni susah nak cakap,tp kalu ikut zaman sekarang,semua pakai duit,mmg kena cari yg bduit,tp utk akhirat kena cari yg berilmu (beriman) n bduit juga..he,he..baru selamat dunia akhirat!

syrupmasin said...

errr..pengalaman ada??

fuyooo untunglah ade org buat kan header..

cik sakdi said...

style la abah kau. aku suke. haha

IMANSHAH said...

aku x kacak dan tak kayo..hu hu

ekabukanmakcikkau. said...

hah aku skang memang tgh carik laki yang byk duit skang ni. sasara aku skang ni sneijder. hai sneijderrrrrrr :D .

lynda salim said...

haha .. yeke lambat tak laku ? macam ni sekarang jugak linda cari jodoh kawin cecepat ;p

♥Aien Najwa♥ said...

duet segale2 nyer skrg..laki mmg perlukan duet utk menampung wanita..xkn wanita menampung laki..dood job kay!!~~=))..

p/s : header smart..!!..

cha zainol said...

wah best la ade gadis buat kan header :) wei. betol, wanita mestilah nak cr yang terjamin. kita bukna kawen untk sehari dua hari kan.

Lieyly ︱ Alia said...

nak laki kaya raya , muahahahah !


wuuu ptot header cun dah..

teha said...

header baru die comel !

i am S!L4H.. said...

fuyooh cool gile la laki tu kalo perempuan ngorat.

smart weh header.

Paris Lipton said...

kacak pun xgune der xde fulus..wahhh
ps nice headeer

~SaL IjOu~ said...

iye..xyah nak ber-ensem bagai kalo kocek kosong..~ ^^

#header baru itu cool!~ =)

khairul akmal bin azman said...

teratai: if kite nak yg perfect..kite pun kene jadi perfect.



sirap: aah beb..dari real penglmn..header cntik x weyh?



cik sakdi: tq..tgk anak dia la..hehe




iman: jnji hidup x nyusahkan org kan.




eka: takut target sasaran x dpt je..tinggi sgt tue..



lynda: sila2..cari yg bagus2 ..agama tip top..



aien: tq..komen yg sgt baik!




cha: yup..kite kawen if blh biarlah sekali seumur hidup.




lily: cari selagi le dapat. kite de hak memilih.




teha: tq teha..ni pun org buatkan..




silah: aku tgu org ngorat la skunk.malas nak cari da.



paris: yup!.everythng needs money now.



sal: poket sendiri pokai ini kan pula nak support anak owang

bighagenjo said...

no money no talk. hehe

YOUsoF said...

;D

Ratu Lissa said...

Pitbull!! geli tgk muka dia.. menggatal semacam, hahah..

Liya liyana said...

duit-duit..