Sep 29, 2011

jangan mudah menyesal?

ehsan google

  • menyesal la aku tak belajar sungguh-sungguh dulu..
  • menyesal la aku lawan cakap cikgu dulu..
  • menyesal la aku spm hancur ..now keje as biasa-biasa je..
  • menyesal la aku dulu aku tak ngorat yuna masa kat sekolah..
  • menyesal la aku hidup susah je camni..
  • menyesal la nape aku tak kurus cam dulu..
  • menyesal la nape aku tak lawa cam kowang semua..
dalam hidup ni teruskan je..penyesalan itu mengajar kite berubah ke lebih baik di masa hadapan. biasa manusia dah "terhantuk kepala baru sedar". Selagi kite le sempat untuk berubah ..just do it der.. "hidup sekali je..so byk2 hargai ek"


p/s: "I didn't regret any of my past. It is one of the most precious thing for me. They taught me LIFE."

63 comments:

♥Aien Najwa♥ said...

yer..xkn menyesal..hehe..=)

Bella Bell said...

hargai kehidupan kita.. bersyukur atas apa yang kita ada :)

Fara E's said...

nak aku tolong hantuk kepala kat dinding ? haha

Aweyn said...

yuna satu sekolah dgn kay dulu?ghehe

syakey said...

menyesal tu boleh buat pengalaman kan. tp masalahnya dah menyesal tapi stadi tak improve2 pn. haiyooo

Little Syrena said...

Syrena muda agi... tak nyesal

=)

YOUsoF said...

Ini mantap der! Setiap masa pun sangat berharga sebab ia tak akan boleh diundur walau untuk sesaat.

Hargai semua sebaiknya.



*Menyesal kenapa aku tak tua 3 tahun dari Irma Hasmie.. hahah

Hanie_Dew said...

aku tak menyesal pasal apa apa pun.

Heidi Shafiq said...

sepatutnye menyesal skrg x wat pape hanye mengadap blog saje kan.. haha.. :P

khairul akmal bin azman said...

ain: tq org pertama komen entry ni..hihi..


bella: yup..sgt setuju..like!



fara: xperlu kot..hehe...



aweyn: xde la ..contohnye...hehe..




syakey: itu kene mandi bunga tue..haha..




syrena: bagus2.hari mude buat bende yang terbaik..




yusof: haha..usia xde hal..ng0rat je si erma tue.



hanie: bagus! nyesal pun ape faedahnye kan



heidi: lbh kuwang la der

teha said...

betol2... tp selalu jugak laa menyesal lps buat something.. hahahaha !

~SaL IjOu~ said...

"I didn't regret any of my past. It is one of the most precious thing for me. They taught me LIFE."

~sgt setuju dgn ayat ini.I loike~ =)

khairul akmal bin azman said...

teha: menyesal kejap2 da la yer.lame2 krg melarat lak.



sal: "kay mmg suke ayat2 yg bermeaningful"

Hanie_Dew said...

before you act, think.
before you talk, listen.
before you fail, try.

khairul akmal bin azman said...

hanie: nice tip hanie!
kay kan try to do it

Finaz Jaafar said...

menyesal ku akui tak terima cintamu **lagu 6ixth Sense..hihi

takleh nak elak la, mmg msti de bnda yg kte mnyesal..seriously

Hanie_Dew said...

tu la tak guna sesali apa apa yang dah berlalu. bersyukur je la apa yang ada.

Aisyah Aina said...

aku selalu menyesal sebab benda yang aku buat selalu tak betul :(

khairul akmal bin azman said...

finaz: betul.tp jgn menyesal kterlaluan aw..terhun bangunan lak ke..hehe...


hanie: syukran2 ya allah! hanie..jue ane?



aisyah: xpe3.chill..de bahagian awk kat dunia ni.

Hanie_Dew said...

jue bizi kot. besa kalau dia bizi aku cover. aku bizi dia cover cam semalam aku tak dpt bw & reply komen. dia buat. now turn aku plak since aku tak bizi sgt.

khairul akmal bin azman said...

hanie:o..camne ko wat le alert new komen ek?

~SaL IjOu~ said...

kite pun suke simpan kata2 yg ber-meaningful~ utk memotivasikan diri sendiri~ =)

Hanie_Dew said...

kat setting.send new comment to your email add.

Bluewendy said...

tak perlu penyesalan, kerana kita yg memilih jalana itu...=)

Lelaki Ini said...

jgn pernah menyesal!

qlah said...

semuanya ada hikmahnya... kan2;D

Lieyly ︱ Alia said...

yuna dari pg ptg siang malam..aaahahha !

asfira aminuddin said...

betul! even dulu bnyak bwat silap or ape ke, kite boleh tebus balik. jom enjoy jom enjoy. hehe.

amy syahirah said...

betol tu derrr , wa sokong lu . =)
lpasni wa xnak dah sebut prkataan mnyesal lgi .

khairul akmal bin azman said...

sal: yup2..kay byk simpan dalam word..haha..



hanie: o..gitu baru kay taw..hehe.



blue: erm!..life must go on.



lelaki: terbaik!



qlah: yup..kte je x pasan.



lily: biasa la ngah angau kan.




asfira: yg penting kite enjoy!




amy: meme la! gua belakang lu je.

adwafarahin said...

cuma 1 adwa menyesal..adwa x beribadat btl2 mse kecik2 dlu :'(

khairul akmal bin azman said...

adwa: same la..kay pun agama kuwang dlu..same la kite.

Azham Vosovic said...

ei...Yuna aku punya! hahahah

anamizu said...

SESALAN tu kdg2 perlu for a better changing :)
terime kaseh singgah blog cik ana :)



cik ana.

khairul akmal bin azman said...

azham: ala ko amik la tiz zaqiah ke.?hehe



ana: btul..sesal x bermkna kite gagal.

Jue said...

Ehem! Cr aku ke beb. Hr ni bz weh. Byk g shopping barang boss. Nak patah kaki aku naik trun klcc. Ni pun mah bdenyut2

Sbut psl myesal, aku nyesal satu je. Tbeli umah awl sgt pastu lokasi jauh dr kl -_- jln jam giler nak p keja kalau pindah situ

khairul akmal bin azman said...

jue: jue2 ..le wat kan banner blog ni x?
kay xpndai la.

Ninie said...

Jgn jemu berjuang, walau jauh dr tanda kemenangn...

nak jemput join contest Ninie....
Sudi2 la kalo ada masa yer...hihiks

"Contest: Di Mana Ninie?"

http://thebeautyofsplendid.blogspot.com/2011/09/contest-di-mana-ninie.html

khairul akmal bin azman said...

ninie: komen yg paling bagus
nnti kay view ur contest

Jue said...

Banner?yg kecik tu ke nyah?

Aku br nak tido. Esok nak p convo. Lg 3jam nak kna bgn blk -_-

khairul akmal bin azman said...

jue: aah.banner kecik 2..
oit..nyah ko..hehe..free ko wat la..if bz x ya la

ABU said...

bagus entry ni... aku kasihan tengok budak2 skrng yg tak nak belajar, lepak sana sini..tak de kerja, tak nak stdy elok2... tahula nanti, dorng psti menyesal..

IZYAN KAHER said...

sometimes we often look on what we didn't have instead of what we have :)

tuh yang at the end keep on complaining and regret tak habis2 ^^,

~SaL IjOu~ said...

Hehe..ni mesti x perasan dekat kite nye "about me" tu..=p
Kite mula menulis diari sejak 1996(darjah 6)..tp mula berjinak2 dgn blog pada Mac 2010~ =) kirenye masih baru lam dunia blog..setahun stgh~ =)

Jue said...

Hahaha ko lyn jugak apa aku tulis. Click like!hahaha nanti aku buatkan.

Weh camne ko ley ckp Swk ni?

Hanie_Dew said...

weeeekkk..ko la kedekut..=P

cha zainol said...

no regret. sbb islam ajar kita redha dan redah. iA ada kebahagiaan tunggu :)

cha zainol said...

no regret. sbb islam ajar kita redha dan redah. iA ada kebahagiaan tunggu :)

khairul akmal bin azman said...

abu: tq abu sudi komen blog aku!
blog ko pun makin best



izyan: btl izyan.kome yg brmkna.



sal: darjah 6 tue..bagus! keep writing aw



jue: aok la..small matter la ktk.!




hanie: bkn kedekut.."berjimat"




cha: ini kay sokong komen dr cha!

~SaL IjOu~ said...

kite mmg jenis sentimental value orgnya~ ^^..suka mencatat kenangan utk pedoman masa depan..kdg2 bila balik kg belek balik diary, renung apa yg da kite capai, apa yg perlu kite perbaiki~muhasabah diri.. =)

khairul akmal bin azman said...

sal: yup..every moment kene catit maa

izfanora said...

kdg penyesalan tue sangat perlu.. baru boleh buka mata kita apa yang telah kita buat.. :)

khairul akmal bin azman said...

iz: so always think positive right?

Cik Purple Pinkypuff said...

nyesal la tak amik gamba ngan stacy padahal dia lalu depan mata jer..=_='

khairul akmal bin azman said...

cp: tangkap pic kay poyoness jela..hehe

YOUsoF said...

;D

khairul akmal bin azman said...

usop: suke ! hehe.tq!

Izzaty Ishak said...

Pernah gak rasa menyesal macam tu :|

khairul akmal bin azman said...

zati: nyesal sal pe zati?

Run Away said...

menyesal nyerrrrrrrrrrrrrrrrr.....hek..;d

khairul akmal bin azman said...

run: nyesal pasal pe lak?

Cik Jannah said...

jangan menyesal. :)

khairul akmal bin azman said...

cik: senyum balik la..:)