Sep 26, 2011

bila lelaki merajuk..contoh beb?



gua nak bagi tip je sikit daripada pengalaman sendiri+org lain+sekeliling..hehe..
kowang mesti pernah merajuk..poyo la if tak pernah..nak tulis sikit..sila2 baca...


wat b0dow je.
-benda tengah panas kan.gua mmg wat bodow..kalaw dak yg gua suke tegur..gua buat muke ala-ala busy dan blurr...haha..lame2 girl tue pun fade up nak layan.. (dalam hati ..pujuk la aku ..haha.)
 
 msg tak reply

-if msg haram la aku nak reply..dalam mood merajuk la katakan..ko msg byk kali ke..aku silent je hp tue...
(before nak tdo bace gak msg2 tue..kantoi)


gi kuliah pretend happy la sgt
-gi kuliah wat2 epy2..terpekik terlolong..ketawa bahak2..sebenarnye nak perhatian gadis tue..ape kan daya hiburkan diri gua ni sendirian..
(luaran gua gumbira..tapi di dalam jiwa batin terseksa..di reject kan!)

buat2 busy
yuna: ko free x weekend ni?
aku: malas la..aku busy..mak aku ajak gi shopping ..kne jd driver.
yuna: next weekend lak..x boleh gak..
aku: aku nak gi futsal..de kejohanan..
yuna: x pe la camtue..:(..
aku: muke senyum..(dalam hati rase nak menangis)


p/s: lelaki mmg terkenal ngn ego dia..tapi kalo kowang pndai pujuk ok nye..cayela ckp aku!

55 comments:

..cik gugu.. said...

ahahaha suka3~~

adwafarahin said...

laki ngan ego mmg x bole dipisahkan
yes pliss admit it! :P

Nurnajwa said...

Haha, gedik je ble laki merajuk tp cute ;)

Yg buat2 happy tu mmg selalu jmpe, kecoh kemain tp tgh merajuk --

Umie Artoqiemie said...

mengade.. haha.

cha zainol said...

hahaha. sama! konon konon best la xikut die. hati rase nak menagis. pastu msg. silent konon. siap simpan dalam laci. padahal. malam aku baca jugak! ngee~

Asrul "iLham" Sany said...

aku susah nak merajok, tapi kalau merajok senang je nak pujuk muahahaha

watak aku, Amer je merajok tahap dewa

;D

khairul akmal bin azman said...

cik gugu: tq kepada pengomen pertama!
terharu..



adwa: kay pun ego..tp xla teruk sgt..



najwa: terase gua.mmg gua macam ni ble majuk



umie: bukan selalu..wek!



cha: lawa bile pk balik..hehe...(ketawa sowang2 ni)

AbgferOz said...

mak kate sya kalu mrajuk comei :P
tuh yg kna slalu mrajuk :)~

khairul akmal bin azman said...

feroz: mak kata ek?..
hehe..ketawa aku

Finaz Jaafar said...

alahai..seyes la gwa xreti pujuk org..pmpuan ke lelaki ke..haiyaa..eh untung la klo ko majuk ngn org,org tu nk pjuk..klo ko wt dono dy wt dono gk??haaaaaaa..nangesss

khairul akmal bin azman said...

finaz: ni mesti suke dipujuk kan2..

mr.syazwan said...

ooooooooooo

patut lerr wan mesej x balas!

huk3

Hanie_Dew said...

huh? sampai macam tu sekali drama lelaki. aku inagt pompuan je luar ckp lain dalam ckp lain. rupa rupanya...kwang kwang kwang.

ok kalau aku lelaki merajuk macam tu sekali aku dah takut dah nak tegur. ko terus la ngan ego cenggitu. gegel lari jauh jauh.

asfira aminuddin said...

Ala, tak suka la lelaki merajuk sbb lelaki susah nak cool down. kena pujuk bnyak kali baru okay. penat tau? haha. :P

khairul akmal bin azman said...

wan: bile nye ko msg wan..?



hanie: gegirl jgn lari..hehe..boy2 keje ni.haha

cik sakdi said...

ah kalau aku laki majuk,,aku biarkan je, lame2 mst carik balik. ekekeke kantoi habis kau suke classmate. hahaha

khairul akmal bin azman said...

cik: dulu la mase sekolah menengah.
hehe

Miss Star said...

cehh..laki majuk lagi dasyat dr perempuan rupenye...

Hanie_Dew said...

huh! aku dah makan mekdi hari hari .tak payah ko banjer. >.<

Fara E's said...

aku pandai pujuk , muahaha

syakey said...

alahh, apa yang nak d egokan laki ni. cuba lembut hati macam pompuan sikit.

khairul akmal bin azman said...

miss star: ofcourse la..laki pun kuat touching aw..



hanie: yer la.org kaye kan..



fara: le caye ker?

Jue said...

ko pnah majuk?hahaha pe rs nye lelaki majuk eh
aku terer bab pujuk hahaha **poyo2**
amboi ko punya layout dah mcm iguana tuka kaler..kjap putih kjap etam haha

ko suka eh stail post camtu? pasti? taip YA dan hantar ke 32999 hahaha

Cik Eyla said...

haha..klakar..pakwe aku kdg2 mrjuk gk..aku mls lyn ye mrjuk alih2 aku plak wt2 mrjuk..trtukar,dia plak pujuk aku..yess,aku xpyh pujuk dia :D

khairul akmal bin azman said...

cik eyla: pakwe mu x pndai mintak simpati..hehe..aku wat muke seposen..mesti kene pujuk..best2!

Hanie_Dew said...

poyo la lelaki kuat merajuk ni. tak cool.

bukan mewah. dah xtau nak makan ape. akt tgh2 kl ni nak makan nasi campur pun mahal. alang2 makan mekdi la. bukan hari hari. selang sehari..ahahahahhaa

khairul akmal bin azman said...

hanie: x elok gak mam mc d selalu..cer makan roti canai ke..capati ke..jimat skit..

Bluewendy said...

uhuk... pakwe yuna, if Cik wendy lah..llki merajuk nih, wt tak tahu jek kat dieorg..hik3.. akwe yuna ngah merajuk ke???? jap, nak nyanyi lagi dan sebenarnya k..=)

khairul akmal bin azman said...

blue: aah..ngh jiwa kacaw ni..xnk lagu..nak lagu deeper conversation by yuna

Bluewendy said...

jgn nak kacau2 sgt lah jiwa tuh..okies, mempersembahkan deeper onversation.. by bluewendy.. haha =P

Allya Syahirah Riff said...

cesss prempuan pon sensitif gak tau :P

khairul akmal bin azman said...

blue: cepat2 nyanyi ala2 unplug...
k.le start..lalalala..deeper conversation..uuuuuu..uuu...uuu..oo...ooo..oooo...

khairul akmal bin azman said...

allya : ye ker? pompuan sensitif kejap je aw.heh

Hanie_Dew said...

study design & html? memang ada masa study dulu. sama ngan si jue jugak. nape?

Cik Jannah said...

hahaha. macam tu ropenya. hehe

aziekz said...

llki merajuk...huhu...msti cute...:)

tp aku mlas nk pujuk...malas melayan...dia wat donow..aku pun wat donow jge..hehe...
tp rasa..msti geram nak tggu mana dlu mengalah kan..huhu

so, jgn la egomaniac ssgt,,nnt msg2 rugi :)

puteri ain said...

niceeee :)

Lieyly ︱ Alia said...

yg sebetoiinya nak kan perhatian kan ? hahaha !

Eina Azlina said...

mst kay ska majuk jgk kn?mcm de experience je wt benda2 ni...hehe

Hanie_Dew said...

ala bukan lawa mana pun blog tu. asal sedap mata memandang dan tak berat loading cukup la.

Paris Lipton said...

lg satu, buat2 cool bce paperkunun...majuk lertew..hikk

anamizu said...

ecece x reply msj eh?
pd hal bace je..kantoi..hehe




cik ana.

Amna.Qadeeja said...

yeay lelaki mmg ego. ego gila haha

ske berlagak cool wek !

zulhilmi.tempoyak said...

hahahaha...ni mcm expirient je ni...

xpe2...

tabah ek...;p

khairul akmal bin azman said...

cik jannah: tq follow n komen my enrty..really appreaciate dat!



azie: tq...si pembaca novel!


ain: lawa ke? terharu.:)



lily: aah..ofcoz la..laki lua nye keras..dlm hati bunga2



eina: dlu la mase kuwang matang.hehe.now da matured ..



hanie: beb! blog aku senang nak view x?



paris: mintak dipujuk kan2.



anamizu: bace la..org da penat2 hantar msg..huhu





aq: bukan main emo lak dia ni..dush2




hilmi: lbh kuwang la..hah..lawak2.

cik kartun said...

bagi la tips cara2 pjuk lelaki..hihi
kalau buat jgn lupe bg tau CK ehh takut x terperasan..

khairul akmal bin azman said...

cik kartun..nanti kay akan buat ya

Azham Vosovic said...

asyik2 Yuna eyh? kita tgk sapa dpt dulu heheheheh

khairul akmal bin azman said...

azham: xde hal..
best men win!

Run Away said...

meh..meh..nak pujuk..kahkah....lelaki kalau merajuk...buruk....;p

Run Away said...

memang pun...ada nya..yang sekolah lagi pun nak bergaya sakan...;d

Run Away said...

[wah...sy silap pose ke tadi..kahkah...].../siapa yg majuk tu...meh nak pujuk...kahkah...lelaki kalau merajuk buruk betul...;p

khairul akmal bin azman said...

run way: pndai ke pujuk ni?
hehe.

Izzaty Ishak said...

Susah la nak pujuk sebab Zaty tak reti pujuk orang. Err,

khairul akmal bin azman said...

zati: kene blaja tue..nti pakwe majuk susah lak nak pjuk