Aug 19, 2011

pakaian branded luaran tak tentu kaya lagi..keh3..


nampak tajuk kat atas..kalau setakat pakaian beb ala2 mewah..dalam poket tak tentu ada duit lagi..budak2 sekarang sanggup ikat perut makan maggi hari2 janji bile hang out..dress up tak nak kalah..nak perhatian orang ramai la katakan.salu org kaya tak tunjuk dia kaya..dia pakai pun biasa2 je..orang yang bajet kaye yer..suke citer2 nak up jer.sedangkan habuk pun tak ada..

kadang-kadang kesian gak. ape salah nye memilih baju yang tidak expensive..janji sedap mate memandang ..yer dok?.meme la!..selalunya gua rasa org tue kalau da lawa pakai barang pasar malam pun lawa kan..

yang lawak kalau lepaking ngan member ..org lain order mewah2..tapi dak ni order teh tarik..save bajet la katakan.nak beli brg branded sgt.sampai mkn pun nak control ke beb..kalau perempuan lak.bila ajak makan "eh..aku puasa la..sedangkan save duit gak..baju je british india..dalam poket ntah2 duit rupiah jer"..
haha..


p/s:  "no money, working hard, studying hard, living hard"

49 comments:

..cik gugu.. said...

gugu baju psar mlm pon pkai ;)

khairul akmal azman said...

cik gugu: org terawal komen..tq..bagus2..jgn jd demand sgt k.

ekin alias said...

owg pakai bundle lg tuh :D

Miz Novexx said...

betul la tu, tak guna nak pakai barang mahal2 tapi kena ikat perut
(^__^)V

Cik Bell said...

tak payah nak branded sgt smpai tahan lapar.tak berbaloi..rosak jugak satu hari nanti.Barang ciptaan manusia mmg xkekal lama :)

i am S!L4H.. said...

btol tuh. ade org bia papa asal bergaye. adehhh
pastu die nak beli brg gune ape?
aiyohhh

khairul akmal azman said...

ekin: same cam gua..jnji nmpk lawa di pakai kan..

miz novec: btul..1st perut kene isi dlu kan..mkn kan keperluan..

cik bell: brgn manusia kan..mahal2 pun..membazir watper..

silah: org bia papa asal upaya...hehe..

i am S!L4H.. said...

kalo x upaya? kne pakai wheelchair ke?
T__T

khairul akmal azman said...

silah: hahaha... ok gak wheelchair kan2..

Cik Purple Pinkypuff said...

stuju.. buat ape pakai mahal kalau tak mampu.. setakat nak menunjuk ko hebak.. tak kuase mak.. hahaha

khairul akmal azman said...

cik prple: tak kuasa nok..hahah..
lawak2 la cp ni..

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

setuju .

pakai baju tayah na branded sangat .

carik ikot kemampuan sudah la

nak pakai cam tu jgk .

hehehe

:)

khairul akmal azman said...

cinta hati: ukur badan sendiri b4 nak membeli kan

~SaL IjOu~ said...

Yg mahal x semestinya bagus..yg bagus x semestinya mahal~ ^^

khairul akmal azman said...

sal: yg btul..statement yg menarik disitu.

adwafarahin said...

org klu da kaya pakai baju bundle pon org kate baju branded kot :)

Miz Novexx said...

gud luck tau quiz this sunday!!

bighagenjo said...

aku pakai baju lambak je, tak heran pong. hehe. :P

khairul akmal azman said...

adwa: btul2..coz org da nilai dia tinggi..

miz novec: ok2..tq awek yg baik..


big: erk...ptt la lawe je org nye..

Asniza said...

murah asal cntik n selesa di pkai oK dah.. jnji jgn lebih2... yg penting jga pnmpilan.. jgn smpai terdedeh aurat sna cni.. pkai jer ape2.. jgn nk up sngat.. kan2.. bli yg brand2 pun pkir2 blik membazir jer.. =p

Amna.Qadeeja said...

haha ye org lawa/ensem pakai ape pn nmpk sempurna kan?

err AQ pn pakai bundle gak ape heee

khairul akmal azman said...

asniza: taw pun..org yg lawa x perlu pakaian yang mewah.

amna: same la..a.q meme comel da.

teha said...

buat ape laa nk berlagak pakai brg mahal kalu xde duet.. hadoii ~~

asfira aminuddin said...

ada jugak ke org camtu? mungkin bagi diorg branded tu penting kot. =)

syrupmasin said...

aku pakai baju pagoda je doe :)

khairul akmal azman said...

teha: betul..kau suke girl yg dalam kesederhanaan jer..


asfira: 2 la..penting sgt penmpilan luaran kan2

khairul akmal azman said...

sirap: pagoda??pergh geng dragon siut..wa goyang ni.

syrupmasin said...

haha..bnyak la kau geng dragon..aku geng mengaji lah ;D

khairul akmal azman said...

sirap: haha..geng bas sekolah je aku tgk ko

syrupmasin said...

wuahaha..aku baek lagi..tuh geng mengaji..laen lah kau..geng otai :D

khairul akmal azman said...

sirap: pergh..aku geng dak skema aw

puteri ain said...

adat trend skang . hehe

kaseh suchi said...

ala...branded2 pun mati guna kain kapan RM70 tu jugak =)

_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?47c8fa5b07d0c18a060203ff16fb9f34

wanyromly said...

makanan n pakaian tuu kan keperluan .
makanan amat penting , pakaian dikemudiankan . hehe

Lieyly ︱ Alia said...

sokong tuh kay..kdg2 nmpk belagak yg lebih...

alif haris said...

hari tu time pusing2 KL..nmpak budak dlm form 3 cmtu kot,dressing nak superb jew ..
kalau die yg beli pn dah tentu2 duit mak bapak die..
die tu poket kosong je ..haha

Asrul "iLham" Sany said...

bab makan aku tak berkira pun, sebab tu perot aku cute hahahaha

cik kartun said...

pkai la ape p0n..mcm la org nmpak tag brg braded korang pkai uh..hihihi
len la klu tag uh besar2 depn baju.tu p0n lom tentu ori ^_^

Izzaty Ishak said...

Wahahahaha. Zaty pakai baju bundle je :D

Shamsuddin Amin said...

btul2... setuju sgt...
pendapat yg best dr mr poyonessss...

x mhal asal sesuai n sedp mata mmndang, kire ok la tu... ^^

cik kartun said...

nasib bek CK bukn kaki brg brnded..blasah je..jnji selesa ^_^

Diary oF Mine said...

alhamdulillah,tak mcm tu lg..hehe..bsederhana itu lg bgus kan.. :)alhamdulillah,tak mcm tu lg..hehe..bsederhana itu lg bgus kan.. :)

hudaa.udey said...

baju dekat pasar malam pun dah lawa kot.. sampai nak cr dekat lua pun susah.. owg yang dok JB pun mncr bj yang kat psar malam, sebb lagi lawa dkt tmpt len..

xsemestinya barangn branded tu buat kita selesa.. brg semua nk brnded, tapi bila duit tak de, bj tu je yang die sllu pkai.. berulang2.. huhu

YOUsoF said...

Kehkehkeh.. Baju Timberland, tapi hidup ibarat mencari timba... (boleh ke ayat tu?) ;D

khairul akmal azman said...

p/s: tq all komentar semue..gue syg bangat lu olang sume.

Azham Vosovic said...

setuju! ramai kena kejutan budaya terutamanya klau da study kt bandar....

khairul akmal azman said...

azham: may b dowang ingt org bandar sume perlukan style..

Jue said...

Mende gini mmg tipikal beb. Ramai yg suke judge org tu dr pnampilan.

Pnah masuk satu kdai (dicensored) pakai short pant, selipar dan x dilyn. Nasib la oden mmg nak aim beli mende kat situ else x minat oden eh

khairul akmal azman said...

jue: yer btul!
kay sokong bangat!