Jun 30, 2011

udah2 la perasaan hasad dengki (PHD)


pergh bulan 7 ni gua masuk study..rindu lak kat blog gua.da last sem..hehe..hye kowang semua malaysia,singapore,brunei. ini hali gua mau sikit cerita tentang "bersangka buruk"..ape da..gua pun perfect sgt..
cam biasa gua nak wat dialog skit..nak bace bleh..xnak blah je dr blog ni..
  • "kenapa aku tgk perempuan banyak je laki minat dia ek" pakai susuk ke ape ..aishh...
  • "laki tue cam sosial je..tgk dress up dia baju,seluar branded..terbaik la...bapak dia kaye.bolehla" 
  • "macam mane ko boleh beli kete bmw 5 series ni..ko buat skim cepat kaye ke"
  • "awek ko lawa la..cam lisa surihani.tp tgk ko..muke aku lg ensem..camne ko le dapat"
  • "besar rumah anak polis tue!!bapak dia mkn rasuah kot"
kalaw ade manusia cam kt atas..sampai ble kte x maju2..udah2 le..bersangka buruk..dok top up dosa wat pa..ish3..


p/s: baru le sign in blogger..cam sial google..asik tulis "bad sector"..gampang blog aku kene hack!

    29 comments:

    Sang Pencinta said...

    best ntry bro..

    tapi dah karma dunia, wa pun kadang-kadang kuar PHD tuh.. hehhe

    khairul akmal azman said...

    @pencinta: tq beb!blog gua biasa2 je

    Aisyah Aina said...

    benci orang yang dengki ni tapi aku pun selalu dengki ngan orang...haha...nak taubat la lepas ni T_T

    khairul akmal azman said...

    @aisyah: bgs2..jdkan teladan ek entry ni.tq sudi mmbace

    syrupmasin said...

    aku dah bole comment..haha..tapi aku nk bersangke buruk dekat kau..bole ta?? :D

    khairul akmal azman said...

    @sirap: xde la..ko ok je..aku pun td bad sector jew.

    Miss Ieka said...

    manusia semua x perfect..semua ade sifat dengki..cuma kita sedar ngn x je..

    khairul akmal azman said...

    @ieka: tq2!komen yg agk jujur

    Syuxer said...

    sentiasalah berprasangka baik sesama manusia baru PHD akan lenyap..:)..

    dan dunia pun aman sejahtera n peluang mengorat lisa surihani juga high hahaahh

    cikida said...

    mencik,,mencik jugakk..dapat PHD cmni wat hape..hishh..wat tmbh dosa je kan..huhu

    khairul akmal azman said...

    @syu: kire kalo gua x phd..
    le tackle lisa la..i like...



    @cikida: btl3.baik top up pahala kan!

    nawal addina said...

    PHD :)

    tu kwn sy -.-

    Acik said...

    tu ler masalah orang kite ...

    khairul akmal azman said...

    @nawal: kawan ke ..?meh ajak dtg umah

    puteri ain said...

    ada dengki2 tu perkara biasa la. nama pun manusia . tpi bila ada yg over dengki dia tu . haihh panas lak kan . hehe

    khairul akmal azman said...

    @acik: bile la bangsa kte nak maju.


    @pu3: over2 bg sedas bazooka je

    NuSaNa NoSa 91 said...

    betul2.. ramai manusia nk cari salah org je.. xpuas hati nape dowh.. =.=

    Azie Azman said...

    betul-betul..yang ni azie setuju sangat!
    azie tak paham kadang2 kenapa org suke dengki..
    sedih je..
    azie smpi nangis kadang2 :(

    khairul akmal azman said...

    @keen: 2 r keen.kay pun kdg2 plik sgt..


    @zie: jgn nangis..org cmni..zie sound je

    khairul akmal azman said...

    @keen: 2 r keen.kay pun kdg2 plik sgt..


    @zie: jgn nangis..org cmni..zie sound je

    Diary oF Mine said...

    da pernah kena PHD ni.... huhu... tau diri ni x perfect mna pun, but xyah pun nak dengki2... just move on la... bkn best pun dengki2 ni... tmbh susah hati, x tenang lg ada ar... kan???

    khairul akmal azman said...

    @ufa: kalaw kite de phd kelayakan x pe nak berlagak pun

    NuSaNa NoSa 91 said...

    org2 camni kena bako gigi kot.. baru dia xbleh ckp.. hihii~ ^_^

    ABU said...

    betul tu..biar la diorng kaya kah..ensem kah.. lantak la hahahah

    adeque said...

    perasaan PHD ni tak bagus pun...
    orang yang ade PHD ni,hati die mesti selalu rase susah,x senang,sakit..
    benda2 yang boleh merosakkan hati la..
    so,kalau kite dapat buang perasaan ni.. mesti kehidupan kita lebih baik lagi kan.. :D

    Izzaty Ishak said...

    Haaaaaa ramai kan suka sgt PHD nih. Tunggu kita mati kot baru DYORG dah tade PHD ni. Adoih

    Nurnajwa said...

    Oh yes, mmg ta kn maju mcm tu.

    Tade keja lain ape --

    mykhalis said...

    rezeki masing2..betul tak?

    alif haris said...

    haha mulut orag kita tak boleh tutup bro .. huhu ..
    sabo je la .. takkan nk stapler mulut mereka tu .. hhaha