Sep 20, 2011

kawan vs gf/bf..pilih mana??


nampak tak tajuk hari ini..pasal kawan/friend/pangyo/buddy dan sewaktunya dengannya.

rasanya kawan mempunyai kelebihan kerana dia tau tentang kita lebih lama. jika nak dibandingkan dengan bf/gf baru kenal pun dalam social network tak tahu lagi hati budi lagi.Bercinta ayat semua manis cam gula pasir..bila kene tinggal.kawan jugak tempat mengadu.meme la..hehe.


kawan lama paling indah..susah nak jumpe zaman sekarang..zaman sekarang ada duit/harta/pangkat ramai couple nak datang,tapi apabila pokai.mostly couple sume lari..pariapaaa...(rajnikan nye filem)..


pasangan couple perlu dikaji baik positif dan negatifnya..jika kawan lama kita tahu la siapa dia.kawan makan kawan ke.kawan sejati ke,kawan chipsmore ke(mase senang dia ada)..paham2 yer..


p/s: gua pilih kawan la.gf le cari lain if dia kurang kriteria dimahukan.mase susah senang.kawan gak tempat mengadu!.thank you fwen!gua cayang kowang!lg2 kawan blogger!

41 comments:

miss keila said...

aku pon pilih kawan..bf boleh cari lain..ahhahahha

ziL's said...

setuju...sy p0n akan pilih kwn juga... :)

Bella Bell said...

aku pon pilih kawan gak.. heheh!!~


^^

khairul akmal azman said...

keila dan zil: agree!

chemay said...

kwan ngan partner.
both penting.
sebab kawan bukan nye semua boleh tolong kita,
kann
:)

Green Apple said...

kawan merangkap bf/gf... ok gak... sweetnya....

khairul akmal azman said...

chemay: yup2..tp cr kawan sush senang bsame.

apple: ke situ lak.hehe

cikida said...

yeahh,,thats rite...fren are the chocolate chips !

mySara said...

setuju dgn green apple..kawan merangkap BF/GF.. yg pntg persefahaman. :))

..cik gugu.. said...

sy nk dua2...

heeee~

adwafarahin said...

adwa pilih kwn! :)

einz miszmessy said...

if terdesak...aku pilih mmber....tp in another hand sometimes mmber pun tak sume yg setia...so aku pilih yg setia nan aku....hahaha

chentasiboolat said...

tentulah pilih kawan..
sebab.. ermm
sume sebab telah pun di nyatakan dalam entri.. rite? :D

*xkan nak kene taip lagi kan? hehehe :p

Nur said...

pergh, kawan laggik penting kot. gf/bf tuh bila-bila masa boleh tinggal kita. Nak cari taknak blah, ape hal??..bla..bla..bla.. *emo kat sini*

Lieyly ︱ Alia said...

sokong 101% cakap kay , HAHA !

kawan sngt penting dari bf/gf :)

BeeWhiteRoses said...

kalau pilih dua2 tak boleh ke? hik3

CikYana(",) said...

Yana pilih kawan
BF/GF boleh ditukar ganti

Sbb ble ade ape2 mslh
kite akn ttp cari kawan :P

khairul akmal azman said...

cikida:minat cokelat ker ni??

sara: same!

gugu:tamak nye ang!

adwa: tq2 mbuat pilihan tepat

einza: sape la jejaka btuah 2 ek..


sibolat: ala nak tambah skit lg info pun xpe..xde hal..


nur: emo byk pun xpe.ni kan blog poyoness


lily: tq!


bee: le je..pilih 10 pun xpe..


yana: :)

einz miszmessy said...

hopefully bertuah la....tp aku byk ragam lol...hahaha...msti laki tu agak2 menyirap....tp bese la....lom kawen bengang pun syg....da kawen bengang jd melayang~hahaha

khairul akmal azman said...

einz: jdoh d tgn tuhan...ape pun jodoh dia..redha je beb!

Heidi Shafiq said...

susah nak pilih tu..

alif haris said...

perghh gua tak suka kwn chipsmore der .. huhuu ..

khairul akmal azman said...

capik: pilih je tutup2 mate..pilih je


alif: 2 la sal ..2 gua x byk sgt kwn ..gua pilih kawan ssh seng bersame

cik Dil said...

of course pilih kwn..^^

khairul akmal azman said...

cik dil: ye kew ni?hhehe

hudaa.udey said...

aku pilih kawan.. tapi bf pun aku pilih gk.. HAHA!

kenkdg tak semua kawan boleh kongsi susah senang same2,knkdg tikam belakang jugak.. jadi aku lebih prefer bf.. :)

bf boleh jadi kawan boleh jadi tempat mengadu.. tapi dengan bf jgn terlalu serius sempoi2 sudah! :D

Kotak Mancis / S_Basri said...

ofcos la kawan yang jadi pilihan... cinta dtg dan pergi... kawan sejati sehidup semati..

jom singgah cni... Kotak_Mancis

jejalan sambil2 komen2

khairul akmal azman said...

@hudaa..:ok..akan dipertimbgkan


kotak mancis.: cnta dtg dan pergi..
taw xpe!

tia @ Ini Kisah Tia said...

tengok keadaan gak . Tia pernah kena apa . kawan tu muka baik , memang baiklah . tapi tak sangka baik ada udang sebalik mee ..

dia ada hati nak tackle boyfie Tia . nasib baik ada kawan lain habaq kat cheq . kalau tak , dah lama pi serang boyfie tanpa usul periksa . cet! makan kawannn .. podaa

Nurnajwa said...

Yes, kwn plinggggg penting ahh. Mmg gampang sape yg plih couple diorg tu --' Haish, mra lak~

NuSaNa NoSa 91 said...

keen pon pilih kawan..

bf bleh cari lain.. tp kwn sejati, pyh nk cari.. ^_^

Elie Lily said...

2-2 perlu tgk pada keadaan!
btw, kawan dan bf yg baik sukar di cari..bila da jumpa sila jaga kedua2nya dgn baik! :)

khairul akmal azman said...

@najwa: emo kawan gua ni..


@nosa: kay pun rase cm2..


@elie:both payah dapat lor

Diary oF Mine said...

sy pun pilih kawan gak... hahahaha... kawan lebih memahami... selain family kan...

khairul akmal azman said...

@ufa: ex2 gf kay sume xle pakai

HonEyBuNNy said...

of course i pilih kawan tau...sebab kawan xkan hilang...

tapi lau bf...boleh datang n pergi.....sob2...T_T

khairul akmal azman said...

@honey: satu pale ngn kay..
bagus de jodoh ni

HonEyBuNNy said...

jeng3....;-)

khairul akmal azman said...

@honey: alamk tersasul lak!..(malu)

HonEyBuNNy said...

haha....

tau pun malooo...cepat larik...heheh

khairul akmal azman said...

@honey: xnak la..org 2 byk peminat...
hehe....