May 23, 2011

BAHASA MELAYU dalam facebook?malu ker?

 
 
  • saya bangga menggunakan BAHASA MELAYU dalam facebook saya tapi ramai orang tertawakan saya kerana menggunakannya dan saya merasa hairan kenape ramai orang cina menggunakan facebook dalam bahasa cina tetapi tiada sorang dari mereka yang tertawa ....hehehe..
  • fikir-fikirkanlah dan selamat beramal. jgn malu menggunakan bahasa ibunda kita..org melayu yg cakap ala2 omputih pun bersepah sgt..konon2 up 2 date ler derr...macam la cakap bm kekampungan sgt.podacikk....
  • p/s:pendek gler entry..tapi gua suke ayat2 ni..hahahah...(ada aku kisah)

17 comments:

Lieyly ︱ Alia said...

xpenah rasa malu p0wn guna bhsa melayu . perkara biasa , ahaha !

khairul akmal azman said...

lili: bagus...bahasa jiwa bangsa

Cikbeyla Nabiella said...

tak malu pun.
cume dah terbiase gune bhase inggris kat FB, kalau translet melayu tkot tak pham. huhu.

Wanzi said...

saya pun suka guna bahasa melayu... bahasa melambangkan bangsa....

khairul akmal azman said...

beyla : ok..jnji jati dirin still melayu kan.

wanzi: yah!.hidup melayu!

Budak Botak said...

xpernah ada yg kutuk pon, sapa yg kutuk tue adeiiii...

Entry terbaru -> Budak Botak Terpaksa Dedahkan RAHSIA Ni Kepada Cik Anon Semua... (",)

Bella One ♥ said...

bella suka cakap melayu sbb bella org melayu =)

adwafarahin said...

saya bangga barbahasa melayu d fesbuk
xde hal lah :)

Shamsuddin Amin said...

x de sape pun ketawakan sy
bila guna BM...
semua ok je... hoho

khairul akmal azman said...

bella: gd girl.teruskan ber"bm"
yer..

adwa: :)

amin: okok..

cucu umie said...

btw, facebook ayie mmenag pky..bkn up to date cuma nk sahut MBMMBI shje?? fham x MBMMBI tu..hehe mesti thukan..kuikui btw, bahase ibunda still the one

khairul akmal azman said...

ok2..
ape2 ingat asal usul kita
x kisah nak bahase france ke.

hehe.

Nur Sulastri said...

tak pernah malu pun menggunakan bahasa kita sendiri. tu lah antara lambang yg menunjukkan bangsa kita. and utk yg menggunakan english utk berkomunikasi, pun tak salah. tapi ada beza bila certain guna english utk menunjuk2, kononnya ada style and up-to-date, certain lagi, niat utk improve kan english diorang. sebab mcm yg kita tau, menguasai english dah menjadi satu demand yg tinggi. sorry tuan blog, comment dah mcm post. haha

eqbalzack said...

salam..
tak perlu malu, bahasa kita ni...kan?

chemay said...

tak malu pun.
terasa diri cool je..
sedangkan dekat blog guna full bm.
kenapa dekat fesbuk nak gune bi kan?
nanti bangge lah mark zuckerberg tuh
hihihi
:P

Ratu Lissa said...

tak pernah malu, tak pernah rasa apa-apa.. :D

khairul akmal bin azman said...

*sgt terharu entry lame still owang komen* :)