Dec 1, 2010

perempuan materialistik?patut ker.?



 entry pasal ni biasa la...sering berlaku di dalam alam percintaan.antara sebab jawapan yang sering diberikan untuk berakhir perpisahan seperti
-"kite tak boleh bersama lah..."
-"kita tak ada jodoh.."
-"bagi lah ruang mase untuk sendiri...."
mesti ramai di luar sane taw maksud material?."ke arah kebendaan yang hakiki".
that why normal la if girl muda kawen laki tua,amik suami orang..thats normal now..ahhahahahaa...:)




p/s:sila bagi kritikan?

25 comments:

Iqin said...

geli makk nak amek laki tua.hehehe

Sharinginfoz said...

standard jawapan kan

NuSaNa NoSa 91 said...

klu laki muda kawen ngan pompuan tua plak.. lelaki tu materialistik la ea?? hohoho~ tengok org gk la.. huk3~ ^_^

farouq said...

betul tu he,he jangan marah girl,girl..aku tengok sekarang ini trend ambik laki berbadan besar dan berduit jadi suami..ini pendapat aku yang amat marah bila tgok awek cun dengan lelaki pada firasat aku tidak sesuai...gan aku ok kot ha,ha

Nur said...

at least dapat sara hidup cukup..x kan nk suh pompuan cover laki plak tapi kalo da pompuan tuhnak beg satu 4000 melebih2 plak an..

meself,Ms Fint said...

unfair..
laki slalu ckp pompuan materialistik bila secara fitrahnya lelaki juga sama.

materialistic(?)
girl- duit
boy - awek cun

life is KARMA ya kno.

meself,Ms Fint said...

even dia sosial n jht cmne pun..

ha.

semua org pun mengharapkan yg terbaik untuk diri sendiri..samelah gal pun. sape tanak yang kaya lagi baik hati. eh eh(?)

perempuan pun akan trima laki yang baik even dia pernah social n jht cmne pun..

Diary of Mine said...

amboi~ ahaha..
smua org nk yg tbaik tuk diri sndiri...
same goes with u kay...

ni kan jodoh... so xleh slhkan sesiapa... da takdir cmtu....

kay said...

tq sume bg pandangan membina

..aKuBuKanKaMoO.. said...

amboi3..haha..btol3..tp xsemua gurl mcm tue kn..doakan kamoo dpt gurl yg baek...=)

Iqin said...

kay ! awak di tag :)

aqish basir said...

kalo slh pilih pmpn mmg la kan..
laki pon sme..hehe..

"YA ALLAH YA TUHANKU ENGKAU MURAHKAN REZEKI KU" said...

Semoga anda jumpa perempuan yg baik untuk dijadikan teman hidup

kay said...

kin:tq2..
aqish:amboi dia..
laki x cm2 ek..

Ayuni said...

hm, depend kt org, ader yg memilih lelaki yg selalu x tinggal solat....bukan duitnye...wallahualam...jika anda lelaki yg materialistik, insyaallah girl yg anda dpt materialistik juga, Allah maha adil...

kay said...

ayuni:btl 2..sesunggunya insan yg baik..nescaya jodohnye org yg baik

Ewanxplorasi said...

aiseh bro...silap tu,orang pompuan yg dpt laki tua sebab diaorang suka nyayi kat dapo lah tu..

kalau tak caya pergi tanya dato soti nr haliza....kuang kuang kuang (org tua-tua cakap,tapi aq still muda lagi..

kay said...

siti nurhaliza?
alamaka ai...terlebih sudah

Lizzie Yasmin said...

yeke... tak jgk klu dah jodoh.. tp tgk orang jgk lar.. ada yang mmg stock pandang reta

kay said...

lizzie:ye ker?

farouq said...

happy new year:) aku pandang perempuan yang ada duit je coz aku sengkek naik moto jer ha,ha bergurau je tapi ada sikit kebenaran;)

puteri.dyne94 said...

hahaha..
mcm mane kah perempuan materialistik??
cer cite.. =) hak2..

khairul akmal azman said...

material ke atas bende +harta yg menjamin kehidupan seseorg dengan menumpang kekayaan org lain yg selalunya berpengaruh..

puteri.dyne94 said...

ouh...hehe..thx2 explainkan..
err..pu3 bukan begitu..hehe.. =)

khairul akmal azman said...

puteri:xde hal la..hehe...kite kn kwn blogger.